Ons verhaal

Une histoire d’homme et de vignes

We schrijven 2004. Na voor verschillende wijnhandelaars te hebben gewerkt, opent Frédéric de Thibault zijn Winery, G. Brugmann plaats in Ixelles, een plek waar op een nieuwe en aparte manier gewerkt wordt rond wijn. Winery is immers meer dan een bar, het is ook een kelder. Alles is origineel in zijn inrichting: de aangenaam verlichte binnenruimte is aanlokkelijk en luchtig. De bar heeft een stadse look, de kelder is ordelijk en toegankelijk. Al even origineel in het concept: de klant kan er een wijn proeven vooraleer hem te kopen. Onze personeel is goed opgeleid, op de hoogte van de nieuwste trends en bedient je met de glimlach. Wie wil krijgt alle informatie over de fles, het domein of de gerechten waar de wijn het best bij past.

Al wat de hoofdstad telt aan bon vivants en epicuristen komt hier zijn dorst lessen met een slok rode, witte of roséwijn.

The man behind Winery – Frédéric de Thibault

Wat de catalogus betreft, mikken we door de jaren heen steeds meer op de mens. Een band smeden. Banden smeden. Een kort circuit uitbouwen met de beste wijnboeren. Met Frédéric de Thibault en het personeel wordt er minder gepraat over de flessen dan over de wijnmakers zelf.

De uitbater, die altijd het verschil wil maken, houdt ervan om kriskras over de Franse wegen te rijden om ‘zijn’ wijnboeren te ontmoeten en er nieuwe te ontdekken.

Vandaag zijn deze overwegend Franse boeren te vinden in de Languedoc, de Loire, de Roussillon, de Jura of de Beaujolais. Allemaal gaan ze voor authenticiteit en weigeren ze de industriële manieren van wijnbouw en wijnmaken. Door regelmatig hun dagelijkse leven te delen wordt Frédéric de Thibaut nog meer gemotiveerd om gezonde, aparte wijnen te verdedigen die emoties opwekken.

Een tweede Winery opent in 2017 in het zuiden van de hoofdstad, in Bosvoord. Kortom, een derde is geboren in 2018 in de beroemde Dansaertwijk.

Prenez rendez-vous avec l’un des membres de notre équipe Gosiers

Vous hésitez sur un vin ?

Vous souhaitez avoir des conseils sur des vins de notre gamme ?

Vous souhaitez sortir des sentiers battus ?

Vous souhaitez constituer une cave ?

Vous souhaitez faire des cadeaux, cadeaux d’affaire ?

Vous êtes un professionnel ?

 

Comment ça marche ?

Envoyez-nous un mail ou faites-nous parvenir votre numéro de téléphone en mentionnant le moment idéal pour vous joindre.

Un des membres de notre équipe Gosiers vous contactera

Vous serez livré des vins que vous aimez

Ce site utilise des cookies pour garantir une expérience utilisateur optimale